Plejeprodukter til børn

24. januar 2019

Da jeg var gravid med Caroline, blev jeg hurtigt ekstra opmærksom på, hvad de produkter jeg selv brugte indeholdte af både parfume, flatater, parabener, farvestoffer og hormonforstyrrende stoffer. Jeg fik hurtigt sorteret ud, og har faktisk siden den oprydning for snart 3 år siden stadig ikke brugt parfume. Da jeg satte mig lidt ind i det og opdagede hvad de skønne dufte som regel indholder, blev jeg overrasket.

Da jeg så stod overfor det store udvalg af plejeprodukter til børn, stod det mig fuldstændigt klart, at mit lille nyfødte barn, såvel som baby og nu tumling, heller ikke skulle udsættes for produkter med diverse kemiske tilsætningsstoffer og parfume. I hvertfald så længe det er mig, der bestemmer.

De første 3 måneder brugte jeg faktisk ikke andet end rent vand, når hun var i bad. Jeg var meget bevidst omkring at jeg ikke ville forstyrre hendes egen naturlige balance og udvikling af hendes hud. Desuden fuld af tiltro til at hendes immunforsvar og celler nok skulle holde orden og ro på både hud, hår og bakterier. Naturligvis bakket op af amning. Faktisk var jeg nærmest nervøs for at diverse badeolier, cremer og/eller salver kunne resultere i tør hud, rødme eller eksem, netop fordi det blev et forstyrrende eller påvirkende element i det naturlige.

For der er et stor udvalg når det gælder plejeprodukter til børn, og i starten undrede det mig, at det overhovedet kunne være et behov for både badeolier, cremer, salver, pudder etc. Men selvfølgelig er det fuldstændigt individuelt, hvilke udfordringer man kan stå overfor. Det kan både være røde numser, udslet og eksem, tør hud og frostskader m.fl.

Vi har været meget heldige, og har max stået med en rød numse en enkelt gang, da Caroline var nogle måneder gammel, og her var et par timer uden ble nok. Efter de første 3 måneder begyndte jeg at bruge en økologisk sæbe uden tilsætningsstoffer i badet. Men her havde en badeolie været et bedre alternativ.

Caroline er nu en tumling med fart på, og her i januar og februar, hvor der er frostvejr, og med udsigten til en skiferie i Norge her i februar, har jeg haft stor glæde af at teste plejeprodukterne fra Vild Nordisk Natur.

Vild Nordisk Natur har udviklet en serie plejeprodukter til børn som er 100 % økologiske og fri for parfume, farvestoffer, parabener og hormonforstyrrende PVC og flatater.

Vi har den sidste måned testet deres Hybenkerne Badeolie, Havtorn Barrieresalve og deres Morgenfrue Kropssalve.

Hybenkerne Badeolie

Kun et par dråber er nok til det lille karbad, og Caroline er hverken fedtet eller helt glat bagefter. Tværtimod efterlades hendes hud lettere fugtig, og samtidigt føles det betryggende at hun er blevet ren og fin på en yderst skånsom måde. Hybenkerne badeolien ville jeg også havde brugt meget tidligere, fra 3 måneders alderen.

Havtorn Barrieresalve

Jeg elsker denne salve, som iøvrigt har en smukkeste gule farve fra ingrediensen havtorn. Den danner barriere, plejer og beskytter læber, næse og udsat hud i ansigtet, og er allerede blevet en hverdagsfavorit herhjemme i disse iskolde frostfulde dage. Den skal også med på skiferien til Norge. Salven er blød og nem at smørre ud. Den fedter ikke og er meget drøj. Faktisk bruger jeg den selv på mine vintertørre og ru hænder inden jeg går i seng. Om morgenen er mine hænder helt fine og bløde igen.

Morgenfrue Kropssalve

Kropssalven er ligeledes genial mod tør hud, da den giver ekstra fugt til udsatte områder og sart hud på barnets krop, albuer og knæ. Kropssalven ville jeg nok pakke til en sommerferie. Efter en lang dag ved stranden og i solen, efter mange lag solcreme, ville det være helt oplagt at smørre Caroline ind i Morgenfrue kropssalven for at tilføre ekstra fugt.

Salven er nemmest at smøre ud når man har varmet den lidt op i hænderne. Den er ligeledes meget drøj og efterlader huden silkeblød.

En anbefaling

Var jeg blot blevet introduceret på Vild Nordisk Natur lidt tidligere, havde disse produkter uden tvivl været mit go-to i forbindelse med alle tænkelige udfordringer, når det gælder Carolines hud helt fra de første måneder af hendes liv. Til gengæld er de blevet et must i hendes hverdag som tumling.

Ingredienserne er upåklageligt velovervejede og sammensat udelukkende med økologiske råvarer. Alle produkter er fri for parfume, farvestoffer, parabener, fri for konservering, PVC, flatater, palmeolie og hormonforstyrrende kemi. De er selvfølgeligt heller ikke testet på dyr.

Og så er de ikke mindst pæne både udenpå og indeni.

I dette tilfælde bør man slet ikke overveje, men blot vælge det til. Til sit barns velvære.

Det kan virkeligt være en svært at se skoven for bare træer, når man står der højgravid og bliver bombarderet med diverse produkter i mange baby/børn afdelinger. Man kan blive helt nervøs for om man nu også har valgt det bedste og det rigtige til sit barn, for det er ambitionen selvfølgeligt. Men det gør man, når man vælger Vild Nordisk Natur.

De bedste anbefalinger herfra

Kærligst Ann-Kristin

 

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © A n n – K r i s t i n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie